+

Inschrijven kan tot 1 juli a.s.

Heb je nog vragen over studeren bij Artemis plan een persoonlijk gesprek. 

Our alumni network
Celine Vos
Celine 1

Van academie naar praktijk

Over de balans tussen creativiteit en toepasbaarheid

De overgang vanuit Artemis naar de praktijk, is een overgang van creatieve vrijheid naar toepasbaar maken. Van volledig creatief naar een balans tussen creatief en commercieel. Soms is dit wennen, soms geeft dit het gevoel van een stap achteruit maar het is vooral: de opstap naar verdere ontwikkeling en groei. Alumnus Celine Vos over haar ervaringen: ‘In mijn baan blijf ik wel die creatieve grenzen opzoeken om vernieuwend te kunnen zijn en niet in clichés te vervallen, dat zit erin vanuit de academie.

Tijdens de opleiding liep ik stage bij Crisp Sheets en daar kon ik blijven, inmiddels ben ik hier vast in dienst als Art Director. Al tijdens mijn stage ervaarde ik het verschil tussen Artemis en de praktijk; de academie is gericht op esthetiek, bij bedrijven heb je te maken met meer kaders. Ik moest een hoop creatieve vrijheid inleveren om het werk toepasbaar te maken. De balans is ook anders, er is een commercieel belang. In eerste instantie vond ik dit lastig, in vergelijking met zoveel vrijheid voelde dit als een stapje achteruit; van design gerelateerd ontwerpen naar content gerelateerd ontwerpen, in mijn geval social media. Daarbinnen zocht ik wél de creatieve grenzen om het merk uniek en onderscheidend neer te kunnen zetten. Gelukkig kreeg ik die ruimte ook.

Mooi verpakte boodschap

In mijn huidige rol probeer ik bij alles wat ik doe op de boodschap letten én op de uitstraling. De boodschap van Crisp Sheets is: 'We brengen een kwart van ons leven in bed door. Wij geloven dat een bed het middelpunt van je slaapkamer moet zijn; een weerspiegeling van je smaak en persoonlijkheid met het comfort van een fris opgemaakt bed.’ Zo heb ik onlangs nieuwe packaging ontworpen vanuit de gedachte dat de ontvangst van je nieuwe beddengoed een cadeautje moet zijn. En deze komt met een handleiding voor het creëren van een droomslaapkamer en informatie over een gezonde slaaproutine. Ook het beeld is net even anders: geen strak opgemaakte bedden maar zoals het er vaak bij iedereen in het echt thuis uitziet. Maar ook beddengoed in een dromerige setting, zoals in de natuur, wat rust ademt. Zo probeer ik schoonheid een diepere laag en betekenis te geven.

Artemis studenten zijn allround

Binnen Artemis zat ik op mijn plek, ik heb genoten, hier kon ik alles in kwijt; ik werd uitgedaagd en ontwikkelde mijn eigen stijl. De opleiding is breed, je wordt allround opgeleid en dat zorgt ervoor dat je in een bedrijf op veel plekken kunt instappen. Dat is ook voor de bedrijven een kans. Dit onderschrijven mijn collega’s bij Crisp Sheets: ‘Artemis studenten zijn gedreven, initiërend en uitstekend in conceptmatig denken en creëren.

Celine Vos [22] studeerde in 2021 af aan Artemis en werkt als Art Director bij Crisp Sheets


Celine Crisp Sheets 4
Celine Packaging Crisp Sheets
Celine Crisp Sheets 1
Logos website Tekengebied 1
Logos website 02
Logos website 03
Logos website 04
Logos website 05
Logos website 06
Logos website 07
Logos website 08
Logos website 09
Logos website 10
Fitzroy Logo white lowres

WORD ONDERDEEL VAN HET ARTEMIS BUSINESS NETWORK

Het mes snijdt aan twee kanten.

Deel je ervaring en verhalen met een gretige nieuwe generatie. Je krijgt er scherpe vragen en frisse blikken voor terug. Neem contact op voor een samenwerking, stageplek, casestudy, werk als gastdocent of een lezing.