+

OPEN DAG 25 MAART 2023

Kom kijken, voelen en horen wat Artemis allemaal in huis heeft. Je krijgt een goede impressie van de sfeer en we staan voor je klaar om alle informatie te geven over de opleiding.

Q&A

Kan ik werk bekijken van de studenten?

+ -

We hebben een aantal Alumni gehighlight die vertellen over hun werk. Bekijk ook eens het afstudeer werk van ons laatste afstudeerjaar. Via onze socials delen we werk van onze studenten, dus volg @artemisacademie voor inspiratie.

Wat is een particuliere hogeschool?

+ -

Ons onderwijs wordt niet gefinancierd door de overheid. Daarom wordt ook wel gesproken over niet-bekostigd onderwijs. Artemis Academie is geaccrediteerd door het NVAO. Dit betekent dat onze opleiding voldoet aan de kwalitatieve maatstaven en is daarmee een erkende bachelor hbo opleiding.

Is een bezoek aan de academie mogelijk?

+ -

Het is tijdens de open dagen mogelijk om onze academie te bezoeken. Artemis Academie organiseert meerdere open dagen in een jaar. Kijk voor de exacte data op de event pagina.

Wanneer kan ik mij het beste inschrijven?

+ -

Wij adviseren je om je vóór 1 april in te schrijven . Voor Academie Artemis geldt dat er meer kandidaten zijn dan wij kunnen plaatsen. Schrijf je daarom tijdig in

Hoe is het onderwijs tijdens COVID-19?

+ -

Vanwege COVID-19 bestaat er altijd de mogelijkheid dat wij onverwacht geheel moeten omschakelen naar online onderwijs. We zijn daar vanzelfsprekend op voorbereid.

Welke vooropleiding is vereist?

+ -

De Bachelor Allround Creative Concept Developer vereist minimaal mbo- 4 of havo.

Wanneer kan ik de deeltijdopleiding in nieuwe vorm verwachten?

+ -

Op dit moment werken we aan de ontwikkeling van een volledig vernieuwd cursus- en opleidingsaanbod. Het vernieuwde programma bestaat uit verschillende opleidingen van zowel korte als lange duur en wordt begin 2023 gelanceerd. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen.

Is er een selectieprocedure voor Artemis Academie?

+ -

Om te kunnen starten met een opleiding aan Artemis Academie moet je over de vereiste vooropleiding beschikken en een toelatingsopdracht uitvoeren. Meer informatie vind je hier.

Als ik de oriëntatiecursus heb gevolgd, word ik dan automatisch toegelaten tot de opleiding?

+ -

Nee, een cursus is geen vooropleiding en garandeert dus geen toelating tot de opleiding. Wel is onze ervaring dat cursisten die de oriëntatiecursus hebben gevolgd, een grotere kans maken om toegelaten te worden. Meer info over onze cursussen vind je hier.

Welke opleiding komt in aanmerking voor een OV-chipkaart en studievoorschot?

+ -

De Bachelor allround creative concept developer is geaccrediteerd door de overheid, dit houdt in dat je een studievoorschot aan kunt vragen via DUO en een OV-chipkaart.

Is Artemis een erkende hbo-instelling?

+ -

Het instituut Artemis is in september 2009 door het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap aangewezen als instelling voor Hoger Beroepsonderwijs. In maart 2010 kreeg de bachelor opleiding allround creative concept developer haar accreditatie tot erkende hbo-bachelor. In juni 2022 leverde de audit opnieuw een zeer positieve uitslag op. Studenten die de Bacheloropleiding volgen krijgen met hun afstuderen een erkend hbo-diploma.

Ik wil graag een laptop aanschaffen, welke is geschikt?

+ -

Het is belangrijk dat je over een laptop beschikt met een goede grafische kaart, een sterke processor (i7 of i5) en voldoende geheugen. Iedere computerspeciaalzaak kan je hierin goed adviseren. Geef hierbij aan dat je met vormgevingsprogramma’s gaat werken zoals Photoshop, Indesign en Illustrator. Specifieke informatie over de benodigde software maakt je docent aan het begin van het jaar bekend.

Worden de opleidingen en of cursussen ook in het Engels gegeven?

+ -

De basis doceertaal is Nederlands. Buitenlandse studenten zullen de Nederlandse taal aantoonbaar en in voldoende mate moeten beheersen. Een goede taalbeheersing op hbo-niveau is essentieel.

Is 16 jaar te jong voor een allround creatief conceptontwikkelaar student.

+ -

De gemiddelde leeftijd van de Artemis bachelorstudent ligt rond de 18 jaar. Bij de toelating worden bij alle studenten dezelfde criteria gehanteerd.

Ik ben al wat ouder. Is de opleiding dan ook geschikt voor mij?

+ -

Talent en originaliteit zijn belangrijker dan leeftijd. Veel studenten geven tijdens de opleiding een wending aan hun carrière, ze gaan in op opdrachten uit de beroepspraktijk of veranderen van baan.

Toch nog vragen?
Mail of bel ons gerust

info@artemisacademie.nl
020 689 51 00