+

Inschrijven kan tot 1 juli a.s.

Heb je nog vragen over studeren bij Artemis plan een persoonlijk gesprek. 

Q&A

Kan ik werk bekijken van de studenten?

+ -

We hebben een aantal Alumni gehighlight die vertellen over hun werk. Bekijk ook eens het afstudeer werk van ons laatste afstudeerjaar. Via onze socials delen we werk van onze studenten, dus volg @artemisacademie voor inspiratie.

Wat is een particuliere hogeschool?

+ -

Ons onderwijs wordt niet gefinancierd door de overheid. Daarom wordt ook wel gesproken over niet-bekostigd onderwijs. Artemis Academie is geaccrediteerd door het NVAO. Dit betekent dat onze opleiding voldoet aan de kwalitatieve maatstaven en is daarmee een erkende bachelor hbo opleiding.

Is een bezoek aan de academie mogelijk?

+ -

Het is tijdens de open dagen mogelijk om onze academie te bezoeken. Artemis Academie organiseert meerdere open dagen in een jaar. Kijk voor de exacte data op de event pagina. Mocht je niet kunnen, mail ons gerust voor een persoonlijke rondleiding. 

Wanneer kan ik mij het beste inschrijven?

+ -

Wij adviseren je om je vóór 1 juli in te schrijven . Voor Artemis Artemis Academie dat er meer kandidaten zijn dan wij kunnen plaatsen. Toelating gaat op volgorde van inschrijving. Schrijf je daarom tijdig in

Welke vooropleiding is vereist?

+ -

De Bachelor Allround Creative Concept Developer vereist minimaal mbo- 4 of havo. 

Wanneer kan ik de deeltijdopleiding in nieuwe vorm verwachten?

+ -

Op dit moment werken we aan de ontwikkeling van een volledig vernieuwd cursus- en opleidingsaanbod. We verwachten medio september '24 het aanbod binnen Artemis Professionals te lanceren.

Is er een selectieprocedure voor Artemis Academie?

+ -

Om te kunnen starten met een opleiding aan Artemis Academie moet je over de vereiste vooropleiding beschikken en een toelatingsopdracht uitvoeren. Meer informatie vind je hier.

Als ik de oriëntatiecursus heb gevolgd, word ik dan automatisch toegelaten tot de opleiding?

+ -

Nee, een cursus is geen vooropleiding en garandeert dus geen toelating tot de opleiding. Wel is onze ervaring dat cursisten die de oriëntatiecursus hebben gevolgd, een grotere kans maken om toegelaten te worden. Meer info over onze cursussen vind je hier.

Komt de Bachelor opleiding in aanmerking voor studiefinanciering en een OV jaarkaart?

+ -

De Bachelor Allround Creative Concept Developer is een erkende HBO opleiding waarvoor je studiefinanciering aan kunt vragen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Je hebt recht op de basisbeurs, collegegeldkrediet, een lening en mogelijk een aanvullende beurs. Daarnaast heb je recht op een studentenreisproduct op je persoonlijke OV-chipkaart.

Is Artemis een erkende hbo-instelling?

+ -

Het instituut Artemis is in september 2009 door het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap aangewezen als instelling voor Hoger Beroepsonderwijs. In maart 2010 kreeg de bachelor opleiding allround creative concept developer haar accreditatie tot erkende hbo-bachelor. In juni 2022 leverde de audit opnieuw een zeer positieve uitslag op. Studenten die de Bacheloropleiding volgen krijgen met hun afstuderen een erkend hbo-diploma.

Ik wil graag een laptop aanschaffen, welke is geschikt?

+ -

Het beste is om een Macbook van Apple aan te schaffen. Hierop werken de grafische programma's van Adobe Creative Cloud het beste. Wij adviseren dat de laptop minimale technische specificaties heeft van 8 GB RAM (intern geheugen) en 256GB opslagruimte. Wij adviseren ook om je werk altijd op externe schijven te bewaren, om de snelheid van de laptop optimaal te houden en je werk goed op te kunnen slaan.

Worden de opleidingen en of cursussen ook in het Engels gegeven?

+ -

De basis doceertaal is Nederlands. Buitenlandse studenten zullen de Nederlandse taal aantoonbaar en in voldoende mate moeten beheersen. Een goede taalbeheersing op hbo-niveau is essentieel.

Is 16 jaar te jong voor een allround creatief conceptontwikkelaar student.

+ -

De gemiddelde leeftijd van de Artemis bachelorstudent ligt rond de 18 jaar. Bij de toelating worden bij alle studenten dezelfde criteria gehanteerd.

Ik ben al wat ouder. Is de opleiding dan ook geschikt voor mij?

+ -

Talent en originaliteit zijn belangrijker dan leeftijd. Veel studenten geven tijdens de opleiding een wending aan hun carrière, ze gaan in op opdrachten uit de beroepspraktijk of veranderen van baan.

Toch nog vragen?
Mail of bel ons gerust

info@artemisacademie.nl
020 689 51 00