+

Start je creatieve toekomst in September

Enkele plekken vrijgekomen voor onze Bachelor of Arts. Meld je aan om je creatieve journey bij ons te beginnen! 

artemis
academie

DSC01721
Tess Colijn

De intimiteit van een dorp, inspiratie van  een wereldstad

Artemis Academie is de Hogeschool voor Trend Forecasting | Styling en Art Direction. Uit onze bijzonder sterke banden met het bedrijfsleven is dit toekomstbestendig profiel ontstaan. De komende decennia leveren wij daarom de meest relevante creatieve conceptontwikkelaars in de creatieve industrie af. Echte vernieuwers; inspirerende mensen met een visie.

Veiligheid van een kleine school

Met een maximaal aantal studenten per klas en leerjaar houden we het klein en betrokken. Na een tijdje kent iedereen elkaar. We hebben wat voor elkaar over en helpen de ander verder. Het geeft ons tijd en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, een essentieel onderdeel van het creatieve proces.

IMG 0475 2

Portfolio

Studenten projecten 2024

Bekijk de afstudeerprojecten van onze 2024 afgestudeerden.

Events & news

Dit wil je niet missen

Lees hier ons laatste nieuws en ontdek onze upcoming events en open dagen!

Manifest

MIDDEN IN DE CREATIEVE INDUSTRIE

Artemis Academie is een particulier opleidingsinstituut voor hoger beroepsonderwijs in de creatieve industrie. Sinds 1988 maken wij impact op de creatieve industrie. We begonnen als opleider tot allround stylist en zijn geëvolueerd naar opleider tot allround creative concept developer. Dat komt voort uit onze nauwe samenwerking met de mens, de markt en de maatschappij.

Wanneer je beseft dat de creatieve industrie één van de snelst groeiende en meest impactrijke sectoren van Nederland is dan moet je als academie met creatief onderwijs naadloos aansluiten op de continu veranderende economie. Dit vergt een scherpe blik op de buitenwereld, want als we die beter begrijpen ontwikkelen we beter onderwijs en dienstverlening. Op basis van onderzoek onder studenten, het bedrijfsleven, docenten en alumni kregen wij het inzicht dat Artemis de laatste jaren zoveel meer is dan allround styling. Iedereen is het er unaniem over eens is dat het onderwijsprogramma van Artemis is geëvolueerd, waardoor de naamgeving niet meer paste bij de inhoud van ons curriculum. We gaan vanaf nu door met drie focusgebieden: trend forecasting, styling en art direction.

Dus vanaf nu schreeuwen we het van de daken. Artemis is de Hogeschool voor trend forecasting, styling en art direction. Met deze disciplines leiden we studenten op tot allround creative concept developer, en ontvangen dan de Bachelor of Arts. Studenten leren in de eerste twee jaar verbanden leggen tussen trend forecasting, styling en art direction. In het derde jaar legt de student een accent op een van de drie focusgebieden, er worden specifieke competenties ontwikkeld met een duidelijke eigen stijl. Met de focusgebieden leggen we een stevig fundament dat bestaat uit onderzoek, conceptualiseren, creëren en communiceren. Vandaar de term allround.

Daarnaast werken we hard aan de ontwikkeling van Artemis Professionals voor gevorderde cursussen en trainingen. Daarover later meer. Kun je je nieuwsgierigheid niet onder bedwang houden laat dan hier je mailadres achter. Wij houden je graag op de hoogte van de ontwikkelingen.

Of het nou om de ontwikkeling van onze bacheloropleiding of Artemis Professionals gaat, samenwerking en co-creatie is de voedingsbodem. Het is voor ons de enige manier om ons creatieve onderwijs aan te laten sluiten bij de verwachtingen van mens, markt en maatschappij. We werken steeds meer toe naar een collectief en gelijkwaardig leerproces. Samen met studenten, docenten, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties ontwikkelen we continu door. Dit vraagt nauwe samenwerking en transparante communicatie. De erkenning die wij ervoor krijgen laat zien dat we als kleinschalige opleider in staat zijn een grote impact te maken op de creatieve industrie.

Wil je volledig op de hoogte blijven van onze plannen voor 2022 tot 2027?

Our team

Ons geweldige Artemis team

De hoofdtaak van ons team is om de kwaliteit van de opleidingen en cursussen te bewaken. Om dat te kunnen doen volgen we nauwlettend de ontwikkelingen binnen het vakgebied, mede door actuele input van de grote en diverse groep praktijkdocenten, om zo de opleiding up to date te houden en creatief talent op juiste wijze kunnen voorbereiden op een succesvolle carrière in creative industrie.

MARTIJN
Eigenaar & Directeur

Martijn Feringa

Eigenaar & Directeur

Danielle Robben

FEMKE
Hoofd Onderwijs

Femke Bex

SUZANNE
Creative business developer

Suzanne van Heerde

GILBERT
Facilitair medewerker

Gilbert de Keijzer

ELLIS
Onderwijs coördinatie en planning jaar 2 & 4

Ellis Heijs

Gastdocentschap & vacatures

sharing knowledge is the only way forward

Behoefte om iets terug te geven? Om een frisse blik en scherpe vragen te krijgen? We zijn altijd op zoek naar nieuwe praktijkdocenten. Schrijf je in, dan nemen wij contact met je op.

WORD ONDERDEEL VAN HET ARTEMIS BUSINESS NETWORK

Het mes snijdt aan twee kanten.

Deel je ervaring en verhalen met een gretige nieuwe generatie. Je krijgt er scherpe vragen en frisse blikken voor terug. Neem contact op voor een samenwerking, stageplek, casestudy, werk als gastdocent of een lezing.