+

STAP IN JE TOEKOMST

Ontwikkel je creatieve toekomst bij Artemis Academie! Bachelor of Arts in Allround Creative Concept Development. Schrijf je nu in!

Student work

Fleur Kaan

Schermafbeelding 2024 03 22 om 9 18 21 AM

Time to deconstruct, time to reflect

IN BETWEEN THE PAST AND THE FUTURE, LIES THE NOW

Inspired by the concept of time and the well-being of the earth, I created a visual manifest to hopefully ignite change in the reader’s mind. Written like a trend forecast, it is directed towards those interested in architecture, urbanism and cultural and social issues related to the built environment. Our current linear notion of time optimizes productivity, and thus optimizes capitalism. Productivity fuels a global thirst for money, which can do a great deal of damage, both ethically and ecologically. This project delves into the objective nature of time, our journey to this exact moment in time and whether we can still avert humanity’s self-imposed demise. It reflects on our inaction, our position in the world and the value of non-human life.

Schermafbeelding 2024 03 22 om 9 00 34 AM

In het doolhof van subjectieve ervaringen en filosofische overpeinzingen, wijst Fleur op de woorden van Carlo Rovelli, zoals gepubliceerd in Real Review, editie 11. Rovelli suggereert dat tijd misschien niet de fundamentele bouwsteen van het universum is, maar eerder een opkomende eigenschap ervan. Dit inzicht werpt een verfrissend licht op onze perceptie van tijd en nodigt ons uit om de structurele aannames van onze realiteit te heroverwegen.

De wereld, zo betoogt Fleur, is een canvas waarop we onze eigen betekenissen en interpretaties projecteren. Door de lens van onze ervaringen en overtuigingen vormen we de realiteit zoals we die kennen. Of realiteit nu wordt beschouwd als een subjectieve constructie van onze geest of een objectieve waarheid buiten onze waarneming, blijft een open vraag. Maar wat zeker is, is dat ons begrip van de wereld diep verweven is met onze menselijke ervaringen en ons vermogen om betekenis te geven aan onze omgeving.

Schermafbeelding 2024 03 22 om 9 00 26 AM
Schermafbeelding 2024 03 22 om 9 11 48 AM

In het hart van deze filosofische verkenning ligt de vraag naar de rol van tijd in onze samenleving. Hoe beïnvloedt onze perceptie van tijd het welzijn van de aarde en de toekomst van onze planeet? Fleur spoort ons aan om na te denken over de urgente kwesties van klimaatverandering en duurzaamheid, en hoe we als individuen en als samenleving kunnen bijdragen aan een betere toekomst voor alle levende wezens op deze planeet.

Met haar diepgaande inzichten en haar voortdurende zoektocht naar waarheid en betekenis, staat Fleur Kaan symbool voor de eeuwige queeste van de mensheid naar begrip en verlichting. Haar nalatenschap als alumnus van 2023 blijft ons inspireren en uitdagen om de grenzen van onze perceptie te blijven verkennen en te streven naar een dieper begrip van de wereld om ons heen.

In een tijd van toenemende complexiteit en onzekerheid, biedt Fleur Kaan een baken van wijsheid en hoop. Haar reis naar kennis en betekenis herinnert ons eraan dat de zoektocht naar waarheid nooit eindigt en dat elk moment een uitnodiging is om de mysteries van het bestaan te verkennen. Met Fleur als onze gids, kunnen we de wereld om ons heen met nieuwe ogen zien en ons laten leiden door de kracht van ons eigen bewustzijn.

Fleur image 2
Fleur image 1

Portfolio

Student projects 2022


Explore the graduation projects from our 2022 graduates.