+

Inschrijven kan tot 1 juli a.s.

Heb je nog vragen over studeren bij Artemis plan een persoonlijk gesprek. 

Our business network
Sophia Bentoh
A88 A1 F14 FCB8 4 F8 B BECB FBBF9 E1 FE696 1

Ga vooral zien, voelen en ervaren wat er ís

Als studenten zijn afgestudeerd, kunnen ze veel kanten op. Hoe haal je het beste uit de student om te zorgen dat deze na het afstuderen gaat doen wat het beste past? Positief kritische feedback, stimuleren en inspireren zijn docent Sophia Bentoh op het lijf geschreven. "Ik zie wat erin zit, pas mijn woorden aan op het karakter van de student en stuur op eigen initiatief en onderzoek. Dat zorgt er ook voor dat iemand niet te lang in de conceptfase blijft hangen."

Materialen verzamelen voor archiefopbouw

De huidige generatie studenten is afwachtender en onzekerder dan een paar jaar terug. Dit is de invloed van corona, waardoor het bijvoorbeeld lastiger was om materialen te verzamelen omdat de winkels dicht waren. Gelukkig is inmiddels alles weer open en kan ik de studenten weer de stad in sturen met de boodschap: ga kijken, voelen, onderzoeken! Bij boekhandel Athenaeum bijvoorbeeld: koop twee tijdschriften en voel het papier, de vorm, of het een harde of zachte cover is. Of ontdek verschillende verpakkingen en stoffen. Hiermee kunnen studenten ook hun archief opbouwen voor de komende studiejaren.

Wat speelt er nu, wat komt eraan?

Het ontwikkelen van een eigen handschrift gebeurt dus door studenten te leren kijken naar de actualiteit én door ze onderzoek te laten doen naar toekomstige ontwikkelingen. Dat inspireert en helpt om je blik te verbreden en initiatief te nemen. Corona zorgde er ook voor dat studenten lang in de conceptfase bleven; ze zaten in hun eentje thuis, hadden online les en dat bracht onzekerheid over of het wel goed was. Nu nemen ze al in het eerste jaar spullen mee de klas in waarmee ze hands on aan de slag gaan en dóórgaan. Mijn eigen ervaring als modeontwerper en print designer helpt daarbij. Daarnaast zat ik in de redactie van het magazine L'Offciel ten tijde van de lancering op de Nederlandse markt, wat waardevol is voor vierdejaars studenten die een magazine moeten maken. Denk aan leren inzoomen op de doelgroep, de ontwikkeling van het product qua papier, typografie en verpakking, maar ook de inzet van multimedia.

Welk vak kies je?

Als docent vind ik het interessant om in de wereld van een student te duiken en van het eerste tot het laatste jaar mee te groeien naar die uiteindelijke stap naar de praktijk. Een praktijk die bestaat uit veel disciplines: mode, styling, kleuradvies, materialen, redactie, fotografie, huisstijl design... Onderweg het beste uit die student halen, deze stimuleren en inspireren en om leren gaan met kritische feedback en deadlines, zorgt ervoor dat deze zelfverzekerd, de best passende keuze maakt.Sophia Bentoh [43] is docent kleur- en materiaal styling en werkt als print- en fashion designer [internet] sophiabentoh.com


WORD ONDERDEEL VAN HET ARTEMIS BUSINESS NETWORK

Het mes snijdt aan twee kanten.

Deel je ervaring en verhalen met een gretige nieuwe generatie. Je krijgt er scherpe vragen en frisse blikken voor terug. Neem contact op voor een samenwerking, stageplek, casestudy, werk als gastdocent of een lezing.

Logos website Tekengebied 1
Logos website 02
Logos website 03
Logos website 04
Logos website 05
Logos website 06
Logos website 07
Logos website 08
Logos website 09
Logos website 10
Fitzroy Logo white lowres