+

STAP IN JE TOEKOMST

Ontwikkel je creatieve toekomst bij Artemis Academie! Bachelor of Arts in Allround Creative Concept Development. Schrijf je nu in!

Student work

Blanka Crevecoeur

Blanka media

Styling & Design met als bron het verlies van creativiteit in fashion

FRUITS CREATES

In de wereld van de mode lijdt creativiteit onder de druk van snelle trends en massaconsumptie, vooral onder Gen Z. Met een constante behoefte aan de nieuwste stijlen en microtrends, gedreven door sociale media zoals TikTok, wordt de industrie overspoeld door massaproductie en goedkope materialen. Het resultaat? Kleding die slechts half zo lang wordt gedragen als twintig jaar geleden.

Blanke ziet hierin een kans om verandering te brengen. Haar collectie is ontworpen met twee doelen voor ogen: het stimuleren van creativiteit en het vertragen van de fast fashion cyclus die bijdraagt aan het verlies van creativiteit onder haar doelgroep. De collectie, die kan worden beschouwd als een puzzel met verschillende stukken die op verschillende manieren kunnen worden samengevoegd, geeft de drager de mogelijkheid om hun eigen kleding vorm te geven en te transformeren. Door een unieke vetermethode te gebruiken, wordt het eenvoudig voor iedereen om de items naar wens aan te passen.

Blanke's aanpak moedigt zelfexpressie aan en betrekt Gen Z bij hun eigen kledingstijl, weg van de vluchtige microtrends. Het is een statement tegenover de consumptiemaatschappij, waarin kwaliteit en duurzaamheid steeds meer worden gewaardeerd boven massaconsumptie. Met haar collectie wil Blanke niet alleen kleding aanbieden, maar een nieuwe manier van denken over mode inspireren, waarin creativiteit en bewustzijn voorop staan.

Blanka image 2
Blanka image 1

Portfolio

Student projects 2022


Explore the graduation projects from our 2022 graduates.