+

Inschrijven kan tot 1 juli a.s.

Heb je nog vragen over studeren bij Artemis plan een persoonlijk gesprek. 

Aanvullende informatie

Het programma van de cursus is als volgt opgebouwd:

Introductie

De eerste les staat in het teken van kennismaking met de academie en met elkaar. Er wordt een overview gegeven van de opleiding Allround Creative Concept Developer bij Artemis. De docent neemt je mee in de wereld van Artemis tijdens een interactieve start waarin duidelijk alle stappen van de cursus worden besproken. De basisprincipes van Design Thinking worden behandeld, zodat je gelijk leert hoe je een idee goed kan onderbouwen en omzetten naar een creatief concept. Je krijgt uitleg over de aanpak voor de komende lessen, waarna je gelijk aan de slag kan met de opdrachten.

Trend Forecasting (think)

Je maakt kennis met de basisprincipes van Trend Forecasting. Er wordt uitleg gegeven over hoe je een goed Trendonderzoek opzet en uitvoert. Je doet trendonderzoek niet alleen achter je laptop, maar je leert anders kijken naar de wereld. We leren je "The Art of Looking Sideways". Via een Trendhunt die je samen doet leer je trends duiden en visueel uiteen te zetten. Je krijgt inzicht in hoe je als Trendwatcher naar de toekomst kan kijken. Je gaat aan de slag met een van de gesignaleerde trends en zet deze visueel uiteen.

Styling & design (create)

Tijdens deze lessen ga je meer hands-on aan de slag met de trends die je tijdens de 2e en 3e les hebt gesignaleerd. Via het principe van Design Thinking vertaal je een van je gesignaleerde trends naar een ruimte of productconcept waarbij je het accent legt op vormentaal, kleurkaarten, en materiaalgebruik. Je maakt kennis met de principes van Styling en Design, waarin zaken als esthetiek, beeldcreatie en beleving centraal staan.

Art Direction (communicate)

Bij creatieve concepten staat wat je gaat vertellen centraal. Visual storytelling gaat over het vertellen van verhalen, het overbrengen van boodschappen en het oproepen van emoties met stilstaand of bewegend beeld. Je laten zien hoe je door middel van grafische vormgeving een concept kan versterken in beeldtaal en goed kan aansluiten op de beoogde doelgroep. Je werkt een creatief concept uit voor een doelgroep waarbij jij zelf de visuele beeldtaal bedenkt.


Presentatie

Tijdens de laatste les presenteer jij je concept dat je hebt gecreëerd tijdens cursus. Je motiveert de gemaakte keuzes en de docent geeft advies over jouw aanpak en samen evalueer je het creatieve werk. Deze presentatie samen met jouw motivatie dient als basis voor de toelating. Aan het einde van de les krijg je uitleg over de toelating.

Toelating / intakegesprek

Toelichten van de motivatie en presentatie en toelichting van je concept.

Afsluiting

Certificaat oriëntatiecursus

Artemis oriëntatiecursus

START
Woensdag 25 september 2024

DAG & TIJD
Woensdagavond van 18.30 tot 21.30 uur
(25/9, 2/10, 9/10, 16/10, 23/10, 6/11, 13/11, 20/11)

Het intakegesprek ten behoeve van de toelating vindt plaats op woensdag 27 november tussen 14 en 17 uur. Planning nader te bepalen. 

STUDIEBELASTING
De wekelijkse studiebelasting is 2 lessen van ieder 3 uur en daarnaast ongeveer 5 tot 8 uur huiswerk

KOSTEN
€990,- vrij van btw

Als je de Oriëntatiecursus succesvol afrondt, ontvang je hiervoor een certificaat van Artemis Academie. 

De cursus start bij minimaal 6 personen en er is plaats voor maximaal 16 personen.