+

STAP IN JE TOEKOMST

Ontwikkel je creatieve toekomst bij Artemis Academie! Bachelor of Arts in Allround Creative Concept Development. Schrijf je nu in!

Student work

Babette Dohmen

Schermafbeelding 2024 03 22 om 11 54 20 AM

Technologie en creativiteit bij de creatieve Gen Z

CYBER ATELIER 

In een tijd waarin visuele communicatie steeds belangrijker wordt, merkten alumni Babette Dohmen en Daneira Smith een groeiende behoefte onder niet-professionals om betere beelden te kunnen creëren. Gebaseerd op hun achtergronden in kunstgeschiedenis en design, besluiten ze een innovatief project te ontwikkelen genaamd "Cyber Atelier".

"Cyber Atelier" is een creatieve leeromgeving die put uit kunstgeschiedenis en ontwerpprincipes om niet-professionals te helpen bij het produceren van betere afbeeldingen. Het doel is om abstracte expertpraktijken uit kunstmeesterwerken te halen en gebruikers te helpen het vereiste niveau van controle over het creatieproces van afbeeldingen te bereiken. Kleuren, texturen, composities en andere elementen worden gebruikt om de beoogde artistieke boodschap effectief over te brengen.

Babette Dohmen en Daneira Smith hebben een set tools en een database van multimedia-elementen ontwikkeld om het concept van het Cyber Atelier te realiseren. De tools zijn ontworpen om intuïtief te zijn en gebruikers in staat te stellen hun creatieve visie te realiseren zonder de complexiteit van professionele ontwerpsoftware.

Schermafbeelding 2024 03 22 om 11 54 42 AM

Functionaliteiten van het Cyber Atelier Platform 

1.
Het platform analyseert kunstwerken en extrapoleert de gebruikte technieken om gebruikers te begeleiden bij het toepassen van vergelijkbare methoden in hun eigen werk.

2.
Gebruikers hebben toegang tot een uitgebreide bibliotheek van kleuren en texturen die zijn geïnspireerd op verschillende kunststromingen en -periodes. Ze kunnen deze elementen combineren en aanpassen om unieke visuele effecten te creëren.

3.
Het platform biedt hulpmiddelen en richtlijnen om gebruikers te helpen bij het creëren van gebalanceerde en aantrekkelijke composities, gebaseerd op principes uit de kunstgeschiedenis.

4.
Een uitgebreide verzameling van afbeeldingen, video's en geluiden die kunnen worden gebruikt om meer diepte en context aan de gecreëerde beelden toe te voegen.

Schermafbeelding 2024 03 22 om 11 38 01 AM

Het Cyber Atelier is toegankelijk is voor iedereen en wordt ondersteund door een gebruiksvriendelijke interface en uitgebreide tutorials om gebruikers te begeleiden bij het gebruik van de verschillende tools en functies. Het  werd al snel een populaire bestemming voor creatieven die op zoek zijn naar manieren om hun creatieve vaardigheden te verbeteren. 

Babette Dohmen en Daneira Smith blijven het Cyber Atelier-platform uitbreiden met nieuwe functies en inhoud, en ze streven ernaar samenwerkingen aan te gaan met kunstinstellingen en educatieve organisaties om het bereik van het project verder te vergroten.

Met het Cyber Atelier hebben Babette Dohmen en Daneira Smith een innovatieve oplossing gecreëerd om niet-professionals te helpen bij het verbeteren van hun creatieve vaardigheden en het produceren van hoogwaardige afbeeldingen. Hun toewijding aan het combineren van kunstgeschiedenis en moderne technologie heeft geleid tot een platform dat zowel inspirerend als educatief is.

Portfolio

Studenten projecten 2023

Bekijk de afstudeerprojecten van onze 2023 afgestudeerden.