+

STAP IN JE TOEKOMST

Ontwikkel je creatieve toekomst bij Artemis Academie! Bachelor of Arts in Allround Creative Concept Development. Schrijf je nu in!

Student work

Nascha van der Meer

Landscape afscheurafb 2

SENSE RECOLLECTION

SENSE RECOLLECTION voor Arpa Studios is een multimediale brandexperience die middels beeld, geluid en tast in combinatie met het visueel abstraheren van een herinnering, mensen met een reukstoornis hun geur wil laten herbeleven.

Sense Recollection laat de associaties en herinneringen rondom verschillende geuren via beeld, geluid en tast op een bijzondere manier tot leven komen. De geurnoten van het bestaande parfum ARCO SPETTRO zijn als uitgangspunt genomen voor de audiovisuele en tactiele vertaling van de associaties en herinneringen van deelnemers aan het experiment.

Door de Covid-pandemie hebben veel mensen hun reuk verloren. Ook de toenemende luchtvervuiling in onze steden hebben een negatieve invloed op ons reukvermogen. Uit onderzoek is gebleken dat geur en herinnering in hetzelfde hersengebied liggen en elkaar versterken. Met Sense Recollection zullen mensen met een reukstoornis hun geur weer herbeleven.

@naschamoras. / www.naschavandermeer.com / Linkedin: naschavandermeer

Sound producing > Thom van der Meer

Portfolio

Studenten projecten 2023

Bekijk de afstudeerprojecten van onze 2023 afgestudeerden.