+

Inschrijven kan tot 1 juli a.s.

Heb je nog vragen over studeren bij Artemis plan een persoonlijk gesprek. 

Student work

Maud Woltman

Schermafbeelding 2024 03 22 om 12 38 10 PM

SWITCH & STACK

Switch & Stack is een fictieve modulaire lampencollectie. De collectie bestaat uit meerdere, handgemaakte elementen, in verschillende kleuren, materialen en vormen. De consument kan deze elementen zelf mixen en matchen, door ze te stapelen.

De Switch & Stack collectie is hét antwoord op de veranderende behoefte van de maatschappij. In een tijd waarin massaproductie niet meer voldoet aan de wensen van de consument, de vrijheid van het individu steeds belangrijker wordt en het gedrag van de consument wordt beïnvloed door individualisering, vormt dit de toekomst van het nieuwe product.

De elementen zijn inwisselbaar, waardoor het product meegroeit met de wensen van de consument en langer meegaat. De collectie vertelt een verhaal dat draait om meebewegen, circulariteit en het individu.

BEELD MAUD WOLTMAN 2
BEELD MAUD WOLTMAN 4

De elementen van de voet bestaan uit gips dat op verschillende manieren is bewerkt. Maud gebruikt daarvoor onder andere natuurlijke pigmenten, verf en textiel.

Elk element van de lamp is handgemaakt, de ontwerpen zijn tijdloos. Door haar studie waar grafische vormgeven en styling samenkomt heeft Maud een kijk ontwikkeld op bijzondere combinaties en voelt ze feilloos aan wanneer iets klopt.

Tijdens het ontwerpen van de lamp expirimenteerde ze met verschillende materialen en structuren en ging op zoek naar contrasten én balans.  

Inmiddels zijn de lampen te koop onder de naam Switch & Stack – letterlijk: wissel en stapel. ,,De collectie bestaat uit handgemaakte elementen in verschillende kleuren, materialen en vormen. De consument kan deze zelf combineren in de lampenvoet. Simpelweg door te stapelen.

Bekijk de volledige collectie van Maud: www.maudwoltman.com

Schermafbeelding 2024 03 22 om 1 12 15 PM
Schermafbeelding 2024 03 22 om 1 12 10 PM
Schermafbeelding 2024 03 22 om 1 11 37 PM
Schermafbeelding 2024 03 22 om 1 11 44 PM

Portfolio

Studenten projecten 2023

Bekijk de afstudeerprojecten van onze 2023 afgestudeerden.