+

Start je creatieve toekomst in September

Enkele plekken vrijgekomen voor onze Bachelor of Arts. Meld je aan om je creatieve journey bij ons te beginnen! 

Student work

Joske Vink

Schermafbeelding 2024 03 22 om 11 15 10 AM

Digitaal reizen door herinneringen

MAKING MEMORIES OUT OF MEMORIES

Joske Vink, een gepassioneerde alumnus die in 2021 afstudeerde, heeft een fascinerend project uitgevoerd dat de grenzen van tijd en herinneringen verlegt. Haar afstudeerproject, getiteld "Making Memories Out Of Memories", onderzocht de toekomst van reizen en de rol van technologie in het behoud van herinneringen, vooral voor ouderen.

In een wereld waarin fysiek reizen niet altijd mogelijk is, heeft Joske zich gericht op de mogelijkheid van digitaal reizen. Ze gelooft dat reizen niet beperkt hoeft te zijn tot het fysiek bezoeken van een plaats, maar dat het ook kan worden ervaren via digitale kanalen. Met de hulp van technologie kunnen we bijna elke plek ter wereld verkennen en ervaren zonder onze eigen omgeving te verlaten.

Schermafbeelding 2024 03 22 om 10 54 38 AM
Schermafbeelding 2024 03 22 om 10 55 05 AM

Joske begon haar project door een specifieke reisherinnering van haar grootouders uit 1999 opnieuw te beleven. Ze dook in het fotoalbum en de verhalen die haar grootouders hadden achtergelaten en begon diezelfde plaatsen op te zoeken op Google Streetview. Wat zagen ze destijds? Welke herinneringen hebben ze gemaakt? Hoe ziet de plaats er nu uit?

Door deze digitale reis te maken, kon Joske niet alleen de herinneringen van haar grootouders opnieuw beleven, maar ook haar eigen herinneringen creëren. Sommige beelden ontbraken in het verhaal, dus liet ze haar verbeelding de vrije loop om ze in te vullen. Deze nieuwe herinneringen werden vastgelegd met behulp van mixed media, waarbij de grenzen tussen het heden en het verleden vervaagden.

Schermafbeelding 2024 03 22 om 10 54 55 AM
Schermafbeelding 2024 03 22 om 10 54 46 AM

Het resultaat was een unieke combinatie van oude en nieuwe herinneringen, die de emotionele impact van de reis vastlegde zonder fysiek aanwezig te hoeven zijn op de plaats van bestemming. Het project illustreerde niet alleen de kracht van technologie om herinneringen te bewaren, maar ook de waarde van verbeeldingskracht en creativiteit bij het maken van nieuwe herinneringen.

Joske Vink's project markeert een innovatieve benadering van reizen en herinneringen, en biedt een glimp van de toekomst waarin digitale technologieën een steeds grotere rol zullen spelen in ons vermogen om de wereld te verkennen en te ervaren, zelfs als we niet fysiek aanwezig kunnen zijn.

Klik hier voor de project site

Portfolio

Studenten projecten 2024

Bekijk de afstudeerprojecten van onze 2024 afgestudeerden.