+

AANMELDEN KAN NOG TOT 1 JULI

Omdat Artemis Academie een particuliere HBO opleiding is, zijn wij niet gebonden aan Studielink en kun je je nog aanmelden voor onze bachelor opleiding tot 1 juli.

Heb jij je al ingeschreven?

Our business network
Tony Sacharias
IMG 1104

Reflecteren geeft vertrouwen om het straks in de praktijk te gaan doen

Als je bent afgestudeerd, is de volgende stap: je plek in de praktijk vinden. Maar hoe weet je waar en hoe je wilt staan om je verhaal te vertellen? Leren reflecteren geeft je vertrouwen om een professionele houding aan te nemen en je te verhouden tot die praktijk. Artemis helpt je hierop voorbereiden. Tony Sacharias is studieloopbaanbegeleider op de academie en daarnaast danser/kunstenaar. Hij onderschrijft het belang van het begeleidingsprogramma: “Door studenten realistisch en actief voor te bereiden op de praktijk, worden ze bewuster van hun eigen rol daarin én ontwikkelen ze zich sneller en overtuigender in hun werk.

Leren om je te verhouden tot de praktijk

Studenten leren al vroeg in de opleiding een professionele houding aan te nemen en zich te gedragen naar de praktijk. Op Artemis ontwikkelen ze dit met docenten uit die praktijk, die een koppeling hebben met het bedrijfsleven wat zorgt voor een realistische ontwikkeling en positief bijdraagt aan het tempo. Het studieloopbaanprogramma doet dit vanuit reflectie en bewustwording, in een gelijkwaardige interactie: er is veel gelegenheid om vragen te stellen aan docenten waardoor de student dichter bij de kern kan komen. In mijn ogen is dit essentieel, het zorgt voor een snellere vorming. Op een juiste manier kunnen reflecteren geeft je vertrouwen om het ook te gaan doen.

Wie ben je en waarom ben je hier?

Binnen het studieloopbaanprogramma benaderen we dit reflectieproces vanuit autonomie en dat begint meteen in de eerste les Zomergasten die gebaseerd is op het gelijknamige tv-programma. We vragen studenten fragmenten mee te nemen van het verleden en van de eigen ontwikkeling, om inzicht te krijgen in wie ze zijn, wat ze gevormd heeft en waarom diegene hier is. Dit zorgt meteen voor meer vertrouwen, ook in de ander, omdat we dit in groepsverband doen. In de lessen nemen we drempels weg en bieden we de ruimte om je kwetsbaar op te stellen. Dat geeft een gevoel van veiligheid, respect, erkenning én inspireert. Hierdoor durft de student gaandeweg ook beter besluiten te nemen en grenzen aan te geven. Zeker in het creatieve vak, waar de druk vaak hoog ligt, is dit belangrijk.

Ik spoor studenten aan om zichzelf te durven zijn, dát is divers en inclusief

De ontwikkeling naar zelfvertrouwen en bewustwording omvat logischerwijs ook de thema’s diversiteit en inclusiviteit. Weten wat je positie is, vraagt om bewustzijn van jouw rol en werk in een ruimte, of dat nu dit instituut, het klaslokaal, een bedrijf of de maatschappij is. Daarom staan we stil bij het effect van jouw gedrag op de ander en jouw werk daarbinnen. Door je hierin te verdiepen met onderzoek en actief contact te maken met je doelgroep, ontdek je waar jouw verantwoordelijkheid ligt en weet je beter welk verhaal je wilt vertellen; aan jezelf en aan die ander. En nee, dat hoeft niet perfect, dat streven laten we al in het eerste jaar afbrokkelen ook om faalangst te reduceren. De kern van het studieloopbaanprogramma is dat we willen meegeven dat we in the end allemaal mens zijn; ruimte voor experimenteren en ontdekken zorgt voor meer plezier en daardoor een snellere en mooiere ontwikkeling.

Tony Sacharias [42] is Studieloopbaanbegeleider, werkte als designer bij o.m. Calvin Klein en verwerkt vanuit zijn achtergrond als danser/kunstenaar het fundament van zijn eigen werk in zijn functie bij Artemis [website] studiotenofour.com [instagram] @studio10.04

Lees hier het interview met Tony over zijn missie om met zijn werk een podium te creëren waarin iedereen wordt uitgenodigd zich uit te spreken om zo een collectieve stilte te doorbreken.

WORD ONDERDEEL VAN HET ARTEMIS BUSINESS NETWORK

Het mes snijdt aan twee kanten.

Deel je ervaring en verhalen met een gretige nieuwe generatie. Je krijgt er scherpe vragen en frisse blikken voor terug. Neem contact op voor een samenwerking, stageplek, casestudy, werk als gastdocent of een lezing.

Logos website Tekengebied 1
Logos website 02
Logos website 03
Logos website 04
Logos website 05
Logos website 06
Logos website 07
Logos website 08
Logos website 09
Logos website 10